Τοποθεσία

Βρίσκεται σε μια τοποθεσία που προσφέρει εξαιρετική θέα πάνω από την Καλντέρα.

scroll

Οία Σαντορίνη

Η Οία είναι ο πρώτος διατηρητέος οικισμός στην Ελλάδα (από το 1976) και σίγουρα η Σαντορίνη το πιο φωτογραφημένο μέρος. Το ηλιοβασίλεμα της έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αναρίθμητους καλλιτέχνες και με τα σοκάκια της που δρουν σαν μαγνήτες, σας προσκαλεί να χαθείτε στα καλά κρυμμένα μυστικά της.

Βρίσκεται περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Φηρά και σίγουρα θα σας μαγέψει επειδή είναι απλά ακαταμάχητη. Ο κεντρικός δρόμος χωρίζει την Οία σε δύο περιοχές, η μία με θέα στην Καλντέρα και με τα εντυπωσιακά σπίτια σπήλαια και η άλλη περιοχή γεμάτη με μαγευτικά καπετανόσπιτα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστείτε από τους θόλους που εμφανίζονται σε κάθε γωνιά, όπως και από το γεγονός ότι στην Οία υπάρχουν πάνω από 60 εκκλησίες. Στην άκρη του θα δείτε το Κάστρο, μέρος του οποίου έχει διασωθεί και προσφέρει εκπληκτική θέα, καθώς και ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Φηρά Σαντορίνη

Σε απόσταση 12 χλμ. από την Οία, τα Φηρά είναι μια από τις στάσεις που σίγουρα θα πρέπει να κάνετε. Χτισμένο περίπου 260 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, φαίνεται να είναι ντυμένη στα ολόλευκα, καθώς κρέμεται πάνω από τον γκρεμό και προκαλεί τον θαυμασμό κάθε επισκέπτη. Η μοναδική θέση του στην Καλντέρα προσφέρει εκπληκτική θέα της Νέας και Παλαιάς Καμένης, με αποτέλεσμα πλήθη να συρρέουν εδώ όλες τις ώρες της ημέρας.

Ένας μεγάλος αριθμός των καταστημάτων που έχουν ξεπηδήσει στους δρόμους της πιο πυκνοδομημένης περιοχής της Σαντορίνης χρόνια πριν εξακολουθούν να αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. Η αφετηρία της βόλτας σας θα είναι η κεντρική πλατεία Θεοτοκοπούλου η οποία έχει πολλά καφέ μπαρ. Λίγο πιο κάτω, θα βρείτε έναν δρόμο γεμάτο καταστήματα πολυτελών κοσμημάτων προσκαλώντας σας για μία πολλών καρατίων εμειρία! Αφεθείτε στη γοητεία των όμορφων δρόμων και αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί στην απόκοσμη ομορφιά της καλντέρας.

Ημεροβίγλι Σαντορίνη

Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πιο προνομιακή θέση και έχει την πιο εκπληκτική θέα στην καλντέρα και τη Θηρασιά. Είναι διάσημη για τα πολυτελή ξενοδοχεία της, που προσφέρουν στους επισκέπτες τους ένα «φυσικό μπαλκόνι» στην καλντέρα, ήρεμη ατμόσφαιρα και άκρως χαλαρωτικό τοπίο.

Ακρωτήρι Σαντορίνη

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ανατολική Μεσόγειο στο Ακρωτήρι, ένα γραφικό χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, περίπου 10 χλμ. από τα Φηρά. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο εδώ είναι ο προϊστορικός οικισμός που κατοικήθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 4500 π.Χ. και ήρθε στο φως μετά τις συστηματικές ανασκαφές που άρχισαν το 1967.

Από πέρυσι ο αρχαιολογικός χώρος έχει αναβαθμιστεί πλήρως, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα στην Ελλάδα και περιπλανηθείτε μέσα από το site της αρχαίας πόλης που φαίνεται να είναι ακόμα ζωντανή.